Vigyázz, kész, rajt!

Elindultunk. Blogunk elsődleges célja, hogy hasznos információkat osszunk meg pedagógusokkal, tanulókkal, szülőkkel és nem szakemberekkel, tehát mindenkivel, aki érdeklődik a hatékony tanulás iránt.

Honnan indultunk?

Gyógypedagógus hallgatóként, a "Tanulási technikák fejlesztése" című kurzusunk egy csoportmunkája során, hosszas vacillálás után, azt a feladatot választottuk, hogy felmérést készítünk egy EÁI (enyhén értelmi fogyatékos gyermekek általános iskolája) felső tagozatának valamely osztályában, a gyerekek tanulási technikáival, szokásaival kapcsolatban. Aztán egy kis külső motivációnak köszönhetően rájöttünk, hogy ez AZ a téma, amivel érdemes foglalkozni, így kiterjesztettük kutatásunkat és készítettünk belőle egy Tudományos Diákköri kutatást, amit szeretnénk még tovább bővíteni az országos fordulóra. 

Mostanra  azonban a házi feladatnak induló munkánk átalakult valami mássá... Komolyan érdeklődünk a témában, szeretnénk tovább kutakodni és megosztani tapasztalatainkat másokkal is, abban bízva, hogy ezzel jobbá tehetjük a tanulással kialakult kapcsolatukat. 

Az elméleti háttér mellett, szeretnénk, ha blogunk konkrét ötleteket, tippeket, javaslatokat tartalmazna, melyek segítségére lehetnek a pedagógusoknak diákjaik megismerésében, hatékony oktatásában, a tanulni vágyóknak pedig abban, hogy gördülékenyebben haladjanak előre.

Hosszútávú céljaink közé tartozik, hogy kutatómunkánk tapasztalatai alapján elindítunk egy honlapot, melyen minden korosztály- lehet pedagógus, szülő, tanuló, kisgyerek- megtalálja a számára fontos információkat a hatékony tanulásról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése